Bilgisayar Öğretmeninden JavaScript Öğreniyorum Kursu | 2022
Html, Css, Javascript ve Jquery Temelleri

What you will learn
Javascript Öğrenecekler
Web Sitesinin Temel Çalışma Prensibini Öğrenecekler
Kod Okur Yazarı Olacaklar
Javascript konusunda tecrübe sahibi olacaklar
Description
Javascript, web tarayıcılarında çalışan bir programlama dilidir. Kurs, Javascript'i öğrenmek isteyenler için mükemmel bir fırsattır. Kurs, yalın bir anlatımı ve basit bir yapısıyla tasarlandı, böylece öğrenim süreci kolay ve anlaşılır olacak. Kurs, ayrıca uzmanlık gerektiren konuları da işleyecektir. Öğretmenimiz Tuncay Erol ise, uzun yıllar deneyimi olan bir profesördür ve Javascript ile ilgili her konuda öğrencilerine yardımcı olacaktır.
Eğer web geliştirme ve programlama konularında ilgi duyuyorsanız, bu kurs tam size göre! Öğrendiğiniz bilgiler sayesinde web sitelerinin tasarımı ve işlevselliğini geliştirebilecek, yenilikçi projeler üretebileceksiniz. Hemen kaydolun ve Javascript öğrenmeye başlayın!
JavaScript, yaygın olarak web tarayıcılarında kullanılmakta olan dinamik bir programlama dilidir. JavaScript ile yazılan istemci tarafı betikler sayesinde tarayıcının kullanıcıyla etkileşimde bulunması, tarayıcının kontrol edilmesi, asenkron bir şekilde sunucu ile iletişime geçilmesi ve web sayfası içeriğinin değiştirilmesi gibi işlevler sağlanır. JavaScript, Node.js gibi platformlar sayesinde sunucu tarafında da yaygın olarak kullanılmaktadır.
JavaScript prototip-tabanlı, dinamik türlere ve birinci-sınıf fonksiyonlara sahip bir betik dilidir. Nesne yönelimli, imperatif ve fonksiyonel programlama prensiplerine sahiptir.
JavaScript ve Java arasında; isimleri, yazım şekli ve standart kütüphanelerindeki benzerlikler dışında bir bağlantı yoktur ve iki dilin semantikleri çok farklıdır. JavaScript'in yazım şekli C programlama dilinden türetilmiş, semantiği ve tasarımı ise Self ve Scheme programlama dillerinden esinlenmiştir.
JavaScript, ECMAScript belirtimleri ile standartlaştırılmıştır.
İlk olarak Brendan Eich tarafından geliştirilmiş olup, ilk defa Aralık 1995 tarihinde Netscape Navigator 2.0 ile birlikte piyasaya sürüldü. Geliştirme aşamasında adı Mocha olarak geçmesine rağmen Eylül 1995 tarihine kadar resmi olarak LiveScript olarak isimlendiriliyordu. Netscape 2.0 Beta3 ile birlikte ismi JavaScript olarak değiştirildi.
JavaScript'in isim değişikliği ile Netscape'in Java teknolojilerine (Java Applet) destek vermesi yaklaşık olarak aynı tarihlere denk gelir. Microsoft ile Netscape'in web teknolojileri ve platformları alanında yarıştığı bir dönemde, Netscape Sun Microsystems'ın geliştirdiği Java platformuna destek vererek dağıtık bir işletim sistemi yaratmayı öngörüyordu. JavaScript ise, Visual Basic'in yaptığı gibi, profesyonel olmayan programcıları hedefleyen daha basit bir betik dili olarak düşünülmekteydi
1996 yılının kasım ayında Netscape firması JavaScript'in endüstri standardı olarak belirlenmesi amacıyla Ecma International firmasına başvuruda bulunduğunu ilan etti. Bunun sonucunda standardize edilen sürüm ECMAScript olarak isimlendirildi ve 1997 yılının haziran ayında Ecma International, ECMA-262 belirtiminin ilk sürümünü yayımladı. Haziran 1998'de ISO/IEC-16262 standardına uyumlu hale getirilecek değişiklikler yapılarak ikinci sürüm, Aralık 1999'da ise üçüncü sürüm yayımlandı.
ECMAScript'in dördüncü sürümü üzerinde ciddi bir çalışma yapılmasına rağmen asla tamamlanamadı, ancak beşinci sürüm için önemli bir ilham kaynağı oldu[4]. Beşinci sürüm 2009 yılının aralık ayında yayımlandı. ECMAScript'in şu an geçerli olan son standart belirtimi, Haziran 2011 tarihinde yayımlanan 5.1 sürümüdür ve Javascript 1.8.5 tarafından desteklenmektedir
Content
HTML MODÜLÜ
CSS MODÜLÜ
FlexBox
Sıfırdan Web Sitesi Tasarlayalım
JavaScript
Events
JQUERY Modülü
Charts
Price

Rating

Enrollment distribution
